Pasibaigęs. 08-31 16:00
A Lyga
TransINVEST
0
Kauno Žalgiris
3
Pasibaigęs. 09-01 14:00
A Lyga
Šiauliai
3
Hegelmann
1
Pasibaigęs. 09-01 16:00
A Lyga
Žalgiris
2
Banga
1
Pasibaigęs. 09-01 16:50
A Lyga
Džiugas
0
Dainava
2
Pasibaigęs. 09-01 18:00
A Lyga
Panevėžys
0
Sūduva
0
09-14, 15:00
A Lyga
Žalgiris
-
Hegelmann
-
09-14, 17:00
A Lyga
Dainava
-
TransINVEST
-
09-14, 19:00
A Lyga
Sūduva
-
Džiugas
-
09-15, 16:00
A Lyga
Kauno Žalgiris
-
Šiauliai
-
09-15, 18:25
A Lyga
Banga
-
Panevėžys
-
09-17, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Bayern
-
Dinamo
-
09-17, 22:00
UEFA Čempionų lyga
AC Milan
-
Liverpool
-
09-18, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Brugge
-
Borussia
-
09-18, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Manchester City
-
Inter
-
09-18, 22:00
UEFA Čempionų lyga
PSG
-
Girona
-
09-19, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Atalanta
-
Arsenal
-
09-19, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Atletico
-
Leipzig
-
09-19, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Monaco
-
Barcelona
-
09-20, 19:00
A Lyga
Dainava
-
Sūduva
-
09-21, 15:00
A Lyga
TransINVEST
-
Šiauliai
-
09-21, 16:50
LKL
7bet-Lietkabelis
-
M Basket
-
09-21, 19:00
LKL
Rytas
-
Neptūnas
-
09-22, 16:00
A Lyga
Džiugas
-
Banga
-
09-22, 16:50
LKL
Šiauliai
-
Žalgiris
-
09-22, 18:25
A Lyga
Žalgiris
-
Kauno Žalgiris
-
10-01, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Shakhtar
-
Manchester City
-
10-01, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Arsenal
-
PSG
-
10-01, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Barcelona
-
Young Boys
-
10-01, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Borussia
-
Celtic
-
10-01, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Inter
-
Crvena zvezda
-
10-02, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Aston Villa
-
Bayern
-
10-02, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Benfica
-
Atletico
-
10-02, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Liverpool
-
Bologna
-
10-22, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Arsenal
-
Shakhtar
-
10-22, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Real
-
Borussia
-

Žodinį susitarimą su UTMA turintis S.Maslobojevas: apie „Glory“ nepagarbą, persikėlimą į UTMA ir per daug dėmesio sulaukiantį D.Dirkstį (4)

2024.07.24 15:27
Sergejus Maslobojevas | Organizatorių nuotr.

Sergejus Maslobojevas | Organizatorių nuotr.

 Trečiadienį UTMA kovinio sporto organizacija oficialiai pasirašė sutartis su trimis „Sparta Gym“ klubo kovotojais – Edvinu Šalkovskij, Henriku Vikšraičiu ir Raimondu Avlasevičiumi – o su Sergejumi Maslobojevu pasiekė žodinį susitarimą.

„Žalgirio“ arenoje surengtoje specialioje spaudos konferencijoje apsilankęs S.Maslobojevas kol kas parašo ant sutarties negalėjo padėti dėl galiojančio kontrakto su „Glory“ organizacija bei neišspręstų visų reikalų.

Visgi S.Maslobojevas papasakojo, kodėl perėjo iš KOK organizacijos į UTMA, kalbėjo apie Dominyką Dirkstį ir jo mestus iššūkius bei nepagarbą iš „Glory“ organizacijos.

„Buvo daug kalbų, daug derybų bei priėjome prie sprendimo, kuris tenkina abi puses. Dabar liko oficialioji dalis, kažkur reikia uždaryti vienas duris, tada atidarysime naujas ir keliausime toliau. UTMA yra viena jaunesnė organizacija, labai ambicinga, bandome stumti ir kelti Lietuvos kovotojus, duoda jiems neblogus iššūkius, o man tai patinka ir kelia pagarbą. Bet mes atėjome ir pažiūrėsime, kas iš tikrųjų yra geriausias šioje šalyje“, – sakė S.Maslobojevas.

– Kaip reagavote pats į kalbas, tokias kaip Dominyko Dirksčio?

– Kažkada Eurovizijos atrankoje, kai į ją atėjo Minedas, Samas pasakė: „Kodėl jūs juokiatės iš žmogaus? Pasodiname į vežimėlį žmogų be rankų ir kojų bei sakome, kad jis pašoktų ir juokiamės iš jo“. Lygiai tas pats. Mane dar gatvėje išmokino, aš savo vaikus taip mokinu, savo aplinką – darbai šneka daug garsiau nei žodžiai. Prašome, mūsų salė visada atidaryta. Norite varžybų? Metai, antri, treti tuoj baigsis.. Na gerai, mes patys čia atėjome, ką dabar pasakysite? Jums normalu kovoti su 20 kg lengvesniais kovotojais? Gal norite sukovoti su 20 kg sunkesniais? Dar gal pirma reikia praeiti ir giliai neužmigti bei savo vardo nepamiršti prieš E.Šalkovskij? O tada galime bandyti su manimi, man nėra jokių problemų. Aš tai žiūriu su pozityvu, man tai tikrai bus „faina“.

– Ką galutinai supratote po „Glory“ pussunkio svorio kategorijos „Grand Prix“ turnyro, jog reikia sukti kitais keliais?

– Esu kovojęs visose didžiausiuose organizacijose ir ten kovojau sėkmingai. Pastoviai susiduriame su tokiu prastu dalyku, kai tu esi iš mažos šalies. Nesi taip vertinamas, nesi taip keliamas ir stumiamas. Turi kovoti ne tik prieš kovotoją, bet ir prieš visą sistemą. Taškais laimėti yra sudėtinga, kuriozinėse situacijose kaip kojos skilimas.. Vienoje kovoje leidžia kovoti, o kitoje, kur aš čempionas ir čempionui neturi teisės kažką sakyti, nutraukia net nebandžius sustabdyti kraujavimo. Dar kitoje kovoje neduoda varžovui net įspėjimo, kai šis galva trenkia ir pravaro kiaurai lūpą, sako – kovok toliau, jeigu nori. Man kovoti, kad po vieno smūgio lūpa nuplyštu ir jis legaliai laimėtų? Jūs klouno ieškote, ar kas yra? Kai organizacija mato vertę, ji turi parodyti pagarbą ir eiti kartu į priekį. Aš žinau, kad esu stipriausias pasaulyje. Net ir per „Glory“ spaudos konferenciją, kur klausė, kas yra lyderis, net čempionu tapęs Donegi Abena sakė, kad Maslobojevas, nes jis viską sugeba – yra ištvermingas, techniškas ir stiprus. Kam man dar kažkam kažką įrodinėti? Neįsivaizduoju. Šiai dienai fanų bazę turiu visame pasaulyje, neturiu tiek laiko atrašinėti visiems užsieniečiams į laiškus. Bet čia yra naujas iššūkis, atėjo geras finansiškai pasiūlymas, kuris mane tenkina. Galbūt namų nepastatysiu, bet tikrai smagiai praleisime laiką ir bus verta sukovoti. Žinau, kad čia visi varžovai yra konkurencingi, o man reikalingi iššūkiai, kad aš užsikurčiau ir degčiau tuo, ką darau. Tikiu, kad tai gausiu čia.

– Ar galvojate apie užsienio kovotojų iššūkius ar Lietuvos?

– Jokio skirtumo. Aš esu dabar tame statuse, kai man diržai, organizacijos – nieko nenustebins. Man reikalingi vardai mano sąskaitoje ir tiek. Bandysiu tuos vardus rinkti.

– Esate kalbėjęs apie tą vardų medžioklę. Ką norėtumėte čia pamatyti?

– Aš priimu iššūkius, neieškau „subinėje“ problemų. Niekada gyvenime nesu rinkęsis varžovo, mano klausimai būdavo tik koks honoraras ir kiek yra laiko pasiruošti? Anksčiau darydavau klaidą ir važiuodavau pasiruošti likus porai savaičių. Dabar sakiau, kad niekada nesutiksiu, jeigu nebus likę bent 5 savaičių ir nesvarbu, kokie bus pinigai. Jeigu duoda 5 savaites pasiruošti, man nėra svarbu prieš ką kovoti. Aš esu pasaulyje lyderis šiame sporte ir man jokio skirtumo. Man reikia vardų, kurie yra pasižymėję ir kažką nuveikę šiame gyvenime. Ne žodžiu, o veiksmais.

– Anksčiau kovodavote KOK organizacijoje. Kaip galėtumėte apibūdinti šį perėjimą į UTMA organizaciją? Anksčiau pagrindinės KOK turnyro kovos būdavo užpildytos „Sparta Gym“ kovotojais, o dabar keliatės į UTMA.

– Jeigu asmeniškai, man pačiam Kaunas imponuoja, visą laiką čia jaučiuosi kaip namuose, kolektyvas visą laiką šiltai priima. Man patinka Kauno istorija, man patinka žmonės. Aš kaifuoju nuo to, kas vyksta. Gyvenimas yra kelionė, o kelionėje reikia atsisėsti patogiai ir ja mėgautis. Būna visokių iššūkių, avarijų, problemų, džiugių momentų.. Reikia priimti tai, ką gyvenimas duoda ir važiuoti su šypsena iki ausų. Čia yra organizacijų reikalai, kaip jie suksis toliau. Pas mus kontraktai ir sutartys nėra išskirtiniai, mes galime kovoti ir ten, ir ten, galime daug nuveikti, bet kalbėkite skaičiais, kalbėkite galimybėmis, o mes jau žiūrėsime.

– Tai, ką D.Dirkstys daro koviniame sporte, kalbėta iš įvairių pusių. Nekalbant tik apie metamus iššūkius, bet ir jo paties „Jungle Kings“ organizaciją, apie kurią esate jau pasisakęs. Koks apskritai gali būti dviejų visiškai skirtingų nuomonių susidūrimas?

– Kartą dar paauglystėje žiūrėjau filmą, kuris man pasirodė vienas idiotiškiausių, kuriuos esu matęs – „Idiokratija“. Vėliau supratau, kad tai buvo ne filmas, o dokumentika. Atrodo, kad žmonės nustojo vertinti tai, kas tikra, kas yra menas, o vertina labiau pašaipas, ištvirkimus, nuvažiavimus į apačią ir smaginasi žiūrėdami dviejų bomžų kovą ar Minedo ir „Maybacho“ kovą.. Grįžtant prie Samo posakio – pasodiname be rankų ir be kojų žmogų, suspardome jį ir pasakome, kad dabar esu pasaulio čempionas. Jeigu yra žmonių, kurie tai vertina, labai tikiuosi, kad mano gretose nėra tokių sekėjų. Nenoriu nieko bendro turėti su jais. Jis daro šou publikai, kuri yra atskira nuo mūsų. Mes į šią organizaciją atnešame kokybės ir aš manau, kad tie žmonės, kurie ateis į „Žalgirio“ areną stebėti kovų, jie ateis žinodami, ko ateina – kokybės ir tikrų kovų.

– Gal matote lietuvių kovotojų, su kuriais būtų „tikros kovos“? Galbūt Mantas Rimdeika?

– Jis kovojo „Glory“ organizacijose, važiuodavo ir į pasaulio čempionatus. Galbūt jam taip nesisekė, kaip man, bet jis visą laiką stengdavosi ir nebėgdavo nuo kovos. Aš jį gerbiu kaip kovotoją ir kodėl gi ne? Puiku. Kaip minėjo treneris (Andrius Šipaila, – aut. past.) – „Wolves“, „Žalgiris“ ar „Rytas“ – kiekvienas turi savo barikadų puses, aš esu Klaipėda, jis – Kaunas, galime padaryti. Kodėl ne? Su Mantu ir šiaip draugauju bei bendrauju, su juo neturiu jokių priešpriešų, bet kai suskamba gongas, biznis yra biznis.

– Ar dar nesijaučia, kad jus vejasi metai?

– Jeigu viskas tvarkoje bus, tai bent metams kontraktą turėsime ir dar bent metus jūs mane matysite. Aš pats esu užsibrėžęs spausti iki 40. Bet kas žino?

– Ar neatrodo, kad kiti neatiduoda tiek pagarbos, kiek reikėtų, kai esi tiek pasiekęs šiame sporte?

– Kiekvienam šūdui yra savas pirkėjas. Yra žmonių, kurie kelia į viršų tuos, kurie kalba, yra tų, kurie vertina žmones, kurie daro. Duok Dieve ateis momentas.. Jau kiek mums grasino, žadėjo.. Metai po metų, metai po metų, vėliau dar kažkas.. Mes nesulaukėme, patys atėjome, prašome. Manau, kad tam žmogui skiriama per daug dėmesio, jis nėra laimėjęs nei Lietuvos čempionato su varžovais. Dabar lyg užsiregistravo, kovotojų nebuvo ir giriasi, kad gavo medalį. Jis nebuvo ir Europos ne vaikų čempionato laimėjęs, nei kažkokios organizacijos čempionas.. Jis KOK buvo atėjęs, iš gailesčio jam davė lygiąsias. Ką jis įrodęs? Prieš Mindaugą Narauską išėjo, kuris 20 kg mažesnis, ir užmigo, pamiršo vardą, ieškojo kur rūbinė. Antrą kartą „apsitriedė“ ir čia jūsų didvyris? Galiu paploti „Idiokratijai“, džiaukitės, kelkite ant pjedės stalo savo idiotą. Nemanau, kad tokiems žmonėms apskritai reikia duoti dėmesio. Tegu jis veiksmais įrodo, o ne žodžiais, liežuviais jis gali su savo drauge kalbėti ar kažką daryti.

– Būsite tituluočiausias UTMA organizacijos kovotojas. Kaip galėtumėte įvertinti, kurie kiti UTMA organizacijos kovotojai yra didžiausi favoritai ir kurie jums labiausiai patinka?

– Prieš spaudos konferenciją pasakėte, kad atėjo „spartiečiai“ ir truputį susimals reikalai. Duokite truputį laiko, kelis turnyrus ir galėsime grįžti prie šio klausimo. Kai šiek tiek čia apsižvalgysime, galėsiu pasakyti, kurie yra favoritai ir kurie yra sekantys čempionų diržo turėtojai.

UTMA organizacija artimiausią turnyrą Kauno „Žalgirio“ arenoje surengs rugsėjo 28-ą dieną, o lapkričio 8-ą suplanuotas jau dešimtasis UTMA turnyras, kuris vyks Kauno sporto Halėje.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų