Pasibaigęs. 07-03 04:00
Copa America
Kosta Rika
2
Paragvajus
1
Pasibaigęs. 07-03 04:00
Copa America
Brazilija
1
Kolumbija
1
Pasibaigė po baudinių. 07-05 04:00
Copa America
Argentina
2(1)
Ekvadoras
1(1)
Pasibaigė po pratęsimo. 07-05 19:00
EURO 2024
Ispanija
2(1)
Vokietija
1(1)
Pasibaigė po baudinių. 07-05 22:00
EURO 2024
Portugalija
0(0)
Prancūzija
1(0)
Pasibaigė po baudinių. 07-06 04:00
Copa America
Venesuela
1(1)
Kanada
2(1)
Pasibaigė po baudinių. 07-06 19:00
EURO 2024
Anglija
2(1)
Šveicarija
1(1)
Pasibaigęs. 07-06 22:00
EURO 2024
Nyderlandai
2
Turkija
1
Pasibaigęs. 07-07 01:00
Copa America
Kolumbija
5
Panama
0
Pasibaigė po baudinių. 07-07 04:00
Copa America
Urugvajus
1(0)
Brazilija
0(0)
Šiandien, 22:00
EURO 2024
Ispanija
-
Prancūzija
-
Rytoj, 03:00
Copa America
Argentina
-
Kanada
-
Rytoj, 22:00
EURO 2024
Nyderlandai
-
Anglija
-
07-11, 03:00
Copa America
Urugvajus
-
Kolumbija
-

Prasidėjo pirmą kartą Lietuvoje rengiamas Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo čempionatas

2024.07.05 22:21
„Ehunt“ nuotr. | Organizatorių nuotr.

„Ehunt“ nuotr. | Organizatorių nuotr.

 Ketvirtadienio vakarą Švenčionių rajone prasidėjo pirmą kartą Lietuvoje rengiamas Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo čempionatas. Į istorinį šalies sporto renginį sugužėjo beveik 200 geriausių šaulių iš 13 valstybių. Šis renginys – išskirtinis Lietuvos pripažinimas, šalį įtraukiantis į tarptautinių čempionatų žemėlapį.

Dalyvaus beveik 200 šaulių

Švenčionių rajone, moderniausiame šalies ir visos Rytų Europos šaudymo centre „Ehunt“, atidarytas Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo čempionatas. Kaip teigia Lietuvos kombinuoto medžioklinio šaudymo federacijos (LKMŠF) prezidentas Rokas Zabiela, į šį svarbų ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos sportinio šaudymo renginį atvyko beveik keli šimtai profesionalų.

„Džiugu, jog šis lauktas Europos čempionatas įsibėgėjo. Tačiau dar didesnį pasididžiavimą kelia tai, jog mūsų šalis sulaukė tokio didelio tarptautinio pripažinimo, demonstruodama savo modernumą ir palankią aplinką organizuoti tokio didelio masto varžytuves, į kurias susirinko apie 180 šaulių iš 13 valstybių“, – teigia LKMŠF prezidentas.

Truks tris dienas

R. Zabiela priduria, kad Europos medžioklinio šaudymo profesionalai tarpusavyje rungsis visą savaitgalį – liepos 5-7 dienomis: Vakar „Ehunt“ šaudymo centre vyko didysis renginio atidarymas, o šias artėjančias tris dienas šauliai varžysis dėl geriausios rinktinės ir taikliausio sportininko titulo. Tikime, jog varžytuvės bus kaip niekad įnirtingos.“

Laukia ne tik varžymasis rungtyse

Pasak LKMŠF prezidento, Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo čempionato metu veiklų nestigs ne tik renginio dalyviams, bet ir svečiams. Visi atvykę galės išbandyti šaudymo simuliatorius, poilsio erdves ir gurmaniškus patiekalus.

„Ehunt“ nuotr. | Organizatorių nuotr.

„Ehunt“ nuotr. | Organizatorių nuotr.

„Šio renginio tikslas – ne tik išsiaiškinti, kuris šaulys bei rinktinė yra stipriausi, bet taip pat ir turiningai praleisti laiką. Tiek dalyviai, tiek svečiai galės išbandyti „Fun Shooting“ šaudymo erdvę ir „Blaser“ simuliatorių. Žinoma, netruks ir kokybiško laiko praleidimo poilsio erdvėse bei gastronominių gėrybių“, – sako R. Zabiela.

Lietuva pateks į tarptautinių čempionatų žemėlapį

Anot R. Zabielos, šį renginį vainikuos itin svarbus įvykis Lietuvai. Kaip teigia LKMŠF prezidentas, mūsų šalis pateks į tarptautinį čempionatų žemėlapį: „FITASC (Fédération Internationale de Tir aux Armes Sportives de Chasse) federacija – kombinuoto medžioklinio šaudymo lyderė visame pasaulyje, sudarinėjanti sąrašus apie didžiausius ir svarbiausius įvykius bei čempionatus kombinuoto medžioklinio šaudymo bendruomenėje. Tad šiais metais Lietuva pateks į sudaromo sąrašo gretas, o tai – didelis pripažinimas ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.“

Jau šiandien Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo čempionate pasirodys ir 6 Lietuvos rinktinės atstovai: Stasys Jurkus, Igoris Petrušinas, Rokas Vaidilauskas, Dainius Milys, Žygimantas Norkus bei Virgilijus Grybė, o kaip teigia R. Zabiela, šių metų šalies rinktinės potencialas, kaip niekad konkurencingas: „Didžiuojamės, kad mūsų šalį šiemet atstovaus būtent šie sportininkai. Be galo tikime jų profesionalumu ir tikimės svarbių rezultatų.“

Vyks šį savaitgalį

Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo čempionatas vyks liepos 5-7 dienomis. Renginys organizuojamas atnaujintame, modernizuotame ir didžiausiame šalyje bei Rytų Europoje „Ehunt“ šaudymo centre, Švenčionių rajone, Jančiūnų kaime.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų
EUROPOS FUTBOLO ČEMPIONATAS - EURO 2024