Pasibaigęs. 06-29 04:00
Copa America
Paragvajus
1
Brazilija
4
Pasibaigęs. 06-29 19:00
EURO 2024
Šveicarija
2
Italija
0
Pasibaigęs. 06-29 22:00
EURO 2024
Vokietija
2
Danija
0
Pasibaigęs. Vakar 03:00
Copa America
Argentina
2
Peru
0
Pasibaigęs. Vakar 03:00
Copa America
Kanada
0
Čilė
0
Pasibaigė po pratęsimo. Vakar 19:00
EURO 2024
Anglija
2(1)
Slovakija
1(1)
Pasibaigęs. Vakar 22:00
EURO 2024
Ispanija
4
Sakartvelas
1
Pasibaigęs. Šiandien 03:00
Copa America
Jamaika
0
Venesuela
3
Pasibaigęs. Šiandien 03:00
Copa America
Meksika
0
Ekvadoras
0
Pasibaigęs. Šiandien 19:00
EURO 2024
Prancūzija
1
Belgija
0
Šiandien, 22:00
EURO 2024
Portugalija
-
Slovėnija
-
Rytoj, 04:00
Copa America
Bolivija
-
Panama
-
Rytoj, 04:00
Copa America
JAV
-
Urugvajus
-
Rytoj, 19:00
EURO 2024
Rumunija
-
Nyderlandai
-
Rytoj, 22:00
EURO 2024
Austrija
-
Turkija
-
07-03, 04:00
Copa America
Kosta Rika
-
Paragvajus
-
07-03, 04:00
Copa America
Brazilija
-
Kolumbija
-

A lygos turo anonsas: sekmadienį – lyderių susidūrimas

2024.06.29 14:00
Rungtynių akimirka | Elvio Žaldario nuotr.

Rungtynių akimirka | Elvio Žaldario nuotr.

 Nuo penktadienio iki pirmadienio „TOPsport A lygoje“ bus sužaisti penki 21-ojo turo mačai.

„Panevėžys“ – Gargždų „Banga“. Birželio 29 dieną, 17 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 0:2.

Panevėžiečiams – trečiasis bandymas šiemet įveikti „Bangą“.

Stijno Vreveno kariauna žaidžia geriausią atkarpą šiame sezone – iškovotos dvi pergalės iš eilės ir Marijampolėje sužaistas rezultatyviausias mačas. Pastarųjų kelių dienų rezultatai leido su 21 tašku pakilti iš paskutiniosios vietos bei žengti septintiems. Jei „Panevėžys“ pasieks revanšą šeštadienį, gali pakilti bent jau laikinai į 5-ąją vietą ir visiškai priartėti prie nespindinčio Telšių „Džiugo“. Namuose panevėžiečiai yra praleidę tik 6 įvarčius bei kur kas rečiau pralaimi, o prie ir taip skaitlingų žaidėjų gretų prisijungė naujokas Rokas Rasimavičius.

„Bangos“ puolimas pastaraisiais turais yra kiek nuslopęs. Po antrosios pergalės prieš „Panevėžį“ gargždiškiai nugalėjo tik sykį bei išsiskiria kaip antra dažniausiai lygiosiomis žaidžianti komanda. Svečiuose Davido Afonso treniruojami futbolininkai nelaimi daugiau negu du mėnesius, bet per 10 mačų yra pralaimėję tik sykį. Dar vienas netikėtumas Panevėžyje leistų taškais „Bangai“ susilyginti su 4-oje pozicijoje žengiančiu „Džiugu“. Tiesa, jau porą savaičių „Banga“ verčiasi be gynybos ramsčio Beno Šatkaus.

Vilniaus rajono „TransINVEST“ – Alytaus DFK „Dainava“. Birželio 30 dieną, 16 val. Širvintos, Širvintų miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 0:1.

Debiutantai taip pat sieks palaužti dar neįveiktą varžovą.

„TransINVEST“ ekipos dviejų pergalių serija nutrūko Kaune, tad su 19 taškų vėl užimama paskutinė vieta. Pergalė bei palankiai susiklostę mačai kituose stadionuose leistų Aurimo Tamaliūno kariaunai net visiškai priartėti prie turnyro lentelės vidurio. Tiesa, sekmadienį dėl diskvalifikacijų negalės žaisti du pastaruoju metu starto sudėtyje rungtynes pradedantys gynėjai – Arminas Čivilis bei Aleksandras Levšinas. Namuose „TransINVEST“ komanda abu ankstesnius susitikimus laimėjo rezultatu 3:0.

Dainaviečiai iki trečiadienio jau kurį laiką negalėjo pasigirti gerais rezultatais, tačiau antrame kėlinyje pelnė tris įvarčius bei palaužė „Džiugą“. „Dainava“ savo kraityje turi 24 taškus, tad pergalė bei telšiškių pralaimėjimas kilstelėtų komandą net į 4-ąją vietą. Savaitės viduryje ekipai nepadėjo du ukrainiečiai – Glibas Gračiovas bei Artiomas Baftalovskis, taip pat į „Panevėžį“ persikėlė Rokas Rasimavičius. Apie papildymą kol kas nėra pranešta, tačiau prabilęs Stanislavas Sorokinas bei Davoras Rakičius suteikia pozityvo sekmadieniui.

Telšių „Džiugas“ – Marijampolės „Sūduva“. Birželio 30 dieną, 18.25 val. Telšiai, Telšių miesto centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 1:0.

Tiesioginę transliaciją iš Telšių bus galima stebėti LRT Plius kanalu.

Telšiškiai pastarąją pergalę iškovojo dar gegužės 11 dieną – būtent tai ir buvo akistata prieš „Sūduvą“. Tuo metu aukščiausią tašką pasiekę žemaičiai kartas nuo karto retkarčiais sužaidžia lygiosiomis, bet per pastaruosius šešis mačus pralaimėjo penkis sykius. Andriaus Lipskio kariauna su 26 taškais vis dar laikosi ketvirta, tačiau nepradėjus greitai skinti pergalių – galima greitai nusileisti į paskutines pozicijas. „Džiugo“ sudėtis šiuo metu yra gilesnė, tačiau dėl diskvalifikacijos žaisti negalės Tomas Dombrauskis.

Marijampoliečiai po rinktinių pertraukos per keturias dvikovas surinko tik tašką ir praleido net 12 įvarčių, tačiau buvo žaidžiama su pirmenybių grandais. Iki pat 26-ojo turo „Sūduva“ turės kiek dėkingesnį tvarkaraštį bei gali atsispirti nuo 9-osios pozicijos, kurią dabar užima. Kaip ir „Džiugo“, taip sūduviečių rikiuotė po truputį pildosi traumas išsigydžiusiais žaidėjais, visgi, Telšiuose nepadės du svarbūs diskvalifikuoti atakuojantys futbolininkai – Ernestas Burdzilauskas bei Motiejus Burba.

Kauno rajono „Hegelmann“ – Vilniaus „Žalgiris“. Birželio 30 dieną, 20.30 val. Akademija, Valdo Adamkaus VDU sporto centras. Ankstesnės rungtynės: 3:1, 0:0.

Akademijoje susigrums dvi daugiausiai taškų surinkusios pirmenybių ekipos.

„Hegelmann“ ekipa per pastaruosius du mačus surinko tik tašką, tačiau žaidimo kokybė nesuprastėjo. Strategas Andrius Skerla, kaip ir jo konkurentas Vladimiras Čeburinas, savo dispozicijoje praktiškai neturi traumuotų žaidėjų, o sugrįžus po diskvalifikacijos Steve‘ui Kingue, pasitaisė reikalai gynyboje. Mėlynai balti turi 33 taškus bei rikiuojasi antri, tiesa, pralaimėjimas ir „Kauno Žalgirio“ pergalė nustumtų pozicija žemyn. „Hegelmann“ futbolininkai – kol kas vieninteliai šiemet nuslopinę lyderių puolimą.

„Žalgiris“ po šio sekmadienio gali dar labiau nuslopinti intrigą lenktynėse dėl aukso – vilniečiai maču mažiau sužaidusią Kauno rajono komandą lenkia 16 taškų pranašumu. Sostinės klubas per tris pastaruosius mačus būsimų varžovų nenugalėjo ir yra patyrę du pralaimėjimus. Septynias iš eilės pergales iškovojusiems žalgiriečiams tai bus papildoma motyvacija, kurios galėjo kiek pristigti. Šeimininkams teks saugoti Liviu Antalio – patyręs rumunas birželį yra pelnęs net 5 įvarčius.

FA „Šiauliai“ – „Kauno Žalgiris“. Liepos 1 dieną, 19 val. Šiauliai, Šiaulių savivaldybės stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:1, 1:2.

21-ąjį užbaigs įdomus susitikimas Saulės mieste.

FA „Šiauliai“ sulauks po trejų rungtynių diskvalifikacijos sugrįžusio stratego Mindaugo Čepo – jo kariauna po sekmadienio akistatų gali nusileisti į paskutinę vietą. Prieš 21-ojo turo batalijas šiauliečiai su 21 tašku žengia aštunti. Traumą patyrus Lukui Paukštei, jį pakeitęs Gustas Baliutavičius du kartus iš eilės išsaugojo „sausus“ vartus, tačiau pats komandos žaidimas pernelyg nepasikeitė. Vis dėlto du reikšmingi praėjusio sezono triumfo kalviai – Eligijus Jankauskas bei Danielis Romanovskis – įsibėgėja bei kartu pradėjo rungtynes starto sudėtyje.

Naujasis „Kauno Žalgirio“ strategas Saulius Širmelis vis dar turi labai nedaug opcijų keitimams, tačiau kauniečiai Dariaus ir Girėno stadione pasiekė dvi solidžias pergales. Laikinosios sostinės atstovai nėra pralaimėję pusantro mėnesio bei dėl geresnės atkarpos turi 31 tašką ir žengia treti. Kai kurių iš rikiuotės iškritusių futbolininkų, kaip Igno Plūko ar Karolio Šilkaičio, dar teks palaukti, tačiau debiutuoti „TOPsport A lygoje“ ruošiasi naujausias „Kauno Žalgirio“ papildymas Fedoras Černychas.

A lyga

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų