09-14, 15:00
A Lyga
Žalgiris
-
Hegelmann
-
09-14, 17:00
A Lyga
Dainava
-
TransINVEST
-
09-14, 19:00
A Lyga
Sūduva
-
Džiugas
-
09-15, 15:30
A Lyga
Banga
-
Panevėžys
-
09-15, 16:00
A Lyga
Kauno Žalgiris
-
Šiauliai
-
09-17, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Bayern
-
Dinamo
-
09-17, 22:00
UEFA Čempionų lyga
AC Milan
-
Liverpool
-
09-18, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Brugge
-
Borussia
-
09-18, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Manchester City
-
Inter
-
09-18, 22:00
UEFA Čempionų lyga
PSG
-
Girona
-
09-19, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Atalanta
-
Arsenal
-
09-19, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Atletico
-
Leipzig
-
09-19, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Monaco
-
Barcelona
-
09-20, 19:00
A Lyga
Dainava
-
Sūduva
-
09-21, 15:00
A Lyga
TransINVEST
-
Šiauliai
-
09-21, 16:50
LKL
7bet-Lietkabelis
-
M Basket
-
09-21, 19:00
LKL
Rytas
-
Neptūnas
-
09-22, 16:00
A Lyga
Džiugas
-
Banga
-
09-22, 16:50
LKL
Šiauliai
-
Žalgiris
-
09-22, 18:25
A Lyga
Žalgiris
-
Kauno Žalgiris
-
09-22, 19:00
LKL
Wolves
-
CBet
-
09-24, 19:30
Europos taurė
Turk Telekom
-
7bet-Lietkabelis
-
09-25, 18:30
LKL
Nevėžis-Optibet
-
Uniclub Casino-Juventus
-
09-25, 19:00
Europos taurė
Wolves
-
Bahčešehir
-
09-25, 19:00
LKL
CBet
-
Žalgiris
-
10-01, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Barcelona
-
Young Boys
-
10-01, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Borussia
-
Celtic
-
10-01, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Inter
-
Crvena zvezda
-
10-01, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Shakhtar
-
Manchester City
-
10-01, 22:00
UEFA Čempionų lyga
Arsenal
-
PSG
-

1-asis „Premier“ lygos turas: „Liverpool“ netinkantis rungtynių laikas, pažadų nesilaikantis E.Maresca, „West Ham“ pražudęs jų pačių vasaros taikinys

Arne Slotas | Scanpix nuotr.

Arne Slotas | Scanpix nuotr.

 Futbolo sirgaliams praėjęs savaitgalis buvo neeilinis – pagaliau startavo Anglijos „Premier“ lygos naujojo sezono kovos, o centrinėje turo dvikovoje čempionas „Manchester City“ jau susigrūmė su Londono „Chelsea“. Apie šias ir kitas svarbias rungtynes bei akcentus – „Sportas.lt“ turo apžvalgoje.

NEĮTIKINA. Erikas ten Hagas dar prieš sezono startą sakė, kad „Manchester United“ kol kas nėra optimaliai pasiruošusi sezonui, ir tuo pirmajame ture buvo galima įsitikinti – pirmose sezono rungtynėse Londono „Fulham“ klubas įveiktas tik pačioje mačo pabaigoje rezultatu 1:0.

„Nepaisant visko, kūrėmės tikrai daug šansų ir turėjome mušti anksčiau. Tai yra mano priekaištas komandai, nes tai yra įgūdis, kurį turime gerinti“, – sakė olandų specialistas.

Visgi MU gauna priekaištų nuo specialistų. Klubo rungtynes apžvelgusi buvusi jo legenda Garry Neville’as įsitikinęs, kad kol kas „Manchester United“ neturi jokių šansų konkuruoti su geriausiais lygos klubais.

„Labai neįkvepiantis pasirodymas rungtynėse, kurias jie turėjo laimėti užtikrinčiau. Gynyba buvo geresnė nei praėjusį sezoną matėme, bet iš esmės tai buvo nykus futbolas, nors gero jo ir nesitikėjau, mačius kaip komanda ruošėsi sezonui.

Nors komandos sudėtis yra geresnė nei pernai, kuomet komanda buvo abejinga ir kartais net gėdinga“, – dėstė buvęs futbolininkas.

Tiesa, Mančesterio ekipos vadovybė tikisi, kad iki perėjimų lango pabaigos pavyks pasipildyti – radare Manuelis Ugarte iš PSG klubo. Egzistuoja ir planas B – jei M. Ugarte neatvyks, klubas nusitaikęs ir į „Fiorentina“ komandos saugą Sofyaną Amrabatą, kuris yra gerokai pigesnis nei urugvajietis.

DEBIUTAS. Priešingas vaizdas buvo Ipsvičo mieste, kur prie „Liverpool“ vairo debiutavo Arne Slotas, pakeitęs išvykusį Jurgeną Kloppą. Raudonieji į lygą sugrįžusią komandą įveikė antrojo kėlinio įvarčiais – pasižymėjus Diogo Jotai ir Mohamedui Salah, „Liverpool“ triumfavo 2:0.

„Jurgenas labai nemėgo žaisti pusė pirmos dienos, ir mes šįkart žaidėme akivaizdžiai nemėgdami žaisti šiuo metu. Mes paprasčiausiai pirmajame kėlinyje nebuvome rungtynėse. Žmonės atvykus čia man sakė, kad Anglijoje lengvų rungtynių nebūna, ir aš tai pamačiau“, – priekaištų komandai turėjo olandas specialistas.

Beje, M. Salah jau 32-ą kartą karjeroje „Premier“ lygos rungtynėse ir atlieka rezultatyvų perdavimą, ir pasižymi pats. Per visą „Premier“ lygos istoriją tik Wayne’as Rooney tai yra daręs daugiau kartų (36).

„Jis pakankamai gerai įvertino rungtynes – pirmajame kėlinyje komandos nebuvo aikštėje, bet po pertraukos ji buvo visai kitame lygyje nei varžovai“, – aiškino Jamie Carragheris, pridėjęs, kad A. Slotas į Liverpulio klubo žaidimą jau spėjęs įnešti daug naujovių, pradedant nuo to, kad olando taktika gerokai skiriasi nuo J. Kloppo, pradedant atakas.

PABANDO IŠ NAUJO. Dvejus metus iš eilės per plauką nuo titulo likęs Londono „Arsenal“ klubas vėl agresyviai nusiteikęs naujose lenktynėse – sezono starte „kanonieriai“ 2:0 susitvarkė su „Wolverhampton“ komanda.

„Arsenal“ klubas sulaukia nemažai fanų pastabų dėl šios atsainumo dairantis naujo puolėjo, bet bent pirmajame mače londoniečiai ir Kai’us Havertzas parodė, kad puolimas kol kas nėra jų problema.

Iš viso vokietis komandos gretose kaip puolėjas jau sužaidęs 14 mačų, ir tiesiogiai per šias rungtynes buvo įsitraukęs net į 17 įvarčių (9 įvarčiai ir 8 rezultatyvūs perdavimai). Rungtyniaudamas kaip saugas, jis į komandos žaidimą įsitraukęs buvo kukliau.

„Arsenal“ dabar tyko pirmo „Premier“ lygos titulo per 21-erius metus.

„Prieš pirmąsias sezono rungtynes visuomet galvoji, kaip komanda reaguos į varžovą, bet įmušti du įvarčiai, vartai sausi – mūsų darbas padarytas“, – džiūgavo treneris Mikelis Arteta.

Beje, klubas netrukus gali stiprinti ir aikštės vidurį, kadangi panašu, jog į komandą galiausiai persikels Ispanijos rinktinės saugas Mikelis Merino.

RIMTA TRAUMA. „Nottingham Forest“ ir „Bournemouth“ komandų akistatą pažymėjo ir nemalonus incidentas – šeimininkų žaidėjas Danilo patyrė rimta traumą, kai kovojo dėl pozicijos su Semenyo. Apsauga greitai atėjo į pagalbą medicinos personalui – kai medikai suteikinėjo pagalbą Danilo, vaizdą apsauga nuo sirgalių akių apsauga pridengė klubo vėliavomis.

„Jam lūžo čiurna, labai rimta trauma. Gaila, nes jis yra ir geras žaidėjas, ir nuostabus žmogus“, – sakė treneris Nuno Espirito Santo.

PARODĖ VERTĘ. Niekam nebėra paslaptis, kad Londono „West Ham“ deda visas pastangas įsigyti Birmingamo „Aston Villa“ žaidėją Jhoną Duraną. Pastarasis parodė, kad „plaktukai“ jo nori ne be priežasties. Rungtynėse pirmajame ture tarp šių dviejų komandų būtent J. Duranas „Aston Villa“ komandai išplėšė pergalę 2:1.

„Aš noriu, kad J. Duranas liktų, tikiu jo potencialu“, – sakė „Aston Villa“ treneris Unai Emery.

Tiesa, londoniečiai vasarą ir taip atliko daug korekcijų savo sudėtyje, į jos stiprinimą investavus beveik 150 mln. eurų.

KUR NUTŪPS? Brentforde vis dar neišspręstas lieka Ivano Toney klausimas. Ilgametis „Brentford“ lyderis ne kartą užsiminęs, jog norėtų bandyti laimę pajėgesniuose klubuose, tačiau nepaisant to, kad jis pastaraisiais metais yra vienas rezultatyviausių komandos žaidėjų, kol kas pasiūlymais nesninga.

Kol kas žinoma apie vos vieną pasiūlymą, tačiau jis – tik iš Saudo Arabijos. Ankstesniais metais juo domėjosi tokios komandos kaip „Chelsea“ ir „Arsenal“, bet visas dėmesys išblėso. Svarbu ir tai, kad I. Toney pardavimu suinteresuota būtų ir „Brentford“ komanda, kadangi I. Toney kontrakte liko vos vieni metai, mat jiems ištiksėjus, I. Toney komandą paliktų už dyką.

Manoma, kad susidomėjimą I. Toney riboja ne tik amžius, kai 28-erių futbolininkas tikėtina jau pasiekė karjeros piką, o didieji anglų klubai ieško talentingo jaunimo, bet ir kaina – „Brentford“ už jį tikėtųsi gauti bent 60 mln. svarų sterlingų. Daugelis stipresnių klubų mano, kad tokia kaina už futbolininką, kurio kontraktas eina į pabaigą yra pernelyg didelė.

ČEMPIONAI. Pastaruosius ketverius metus lygoje dominuojanti „Manchester City“ solidžiai pradėjo ir naują savo kampaniją – pergale 2:0 prieš Londono „Chelsea“ komandą.

Beje, antrą įvartį čempionams mušė Mateo Kovačičius, buvęs „Chelsea“ žaidėjas. Jis sąmoningai įvarčio nešventė, taip pagerbdamas buvusį savo klubą.

Šis mačas ne tik parodė, kad „Chelsea“ vis dar nėra optimalios formos, bet kad komandoje Raheemo Sterlingo laikas jau suskaičiuotas – klubas neįtraukė anglo į sudėtį prieš jo buvusią komandą. Tiesa, klubas išleido pranešimą, kuriame rašoma, kad R. Sterlingas komandos nepalieka, o treneris į sudėtį jį įtrauks savaitgalį.

Visgi specialistas klubo politikos nesilaiko – UEFA Konferencijų lygos atrankos rungtynėms „Chelsea“ R. Sterlingo taip pat neregistravo.

„Noriu R. Sterlingo, bet noriu visų savo žaidėjų, o visų vienu metu turėti negaliu, todėl kai kas turės išvykti“, – priešingai kalba jau nesėkme debiutavęs E. Maresca.

„Tiesa, statistikos programa „Opta“ išskiria, kad tai buvo mačas, išsiskyręs aukšta perdavimų kokybe, mat net 89,1 proc. perdavimų, skaičiuojant abi komandas, pasiekė savo adresatus. Tai antras didžiausias procentas „Premier“ lygos rungtynėse per pastaruosius 20 metų.

SUGRĮŽIMAS. Pasiilgtas „Premier“ lygos veidas sugrįžo – Jamie Vardy įvarčiu pažymėjo savo ir „Leicester City“ sugrįžimą į „Premier“ lygą, o „lapės“ 1:1 sužaidė su Londono „Tottenham“ komanda.

Įdomu tai, kad J. Vardy rungtyniaudamas „Premier“ lygoje įvarčius mušė prie šešių skirtingų trenerių. Istorijoje tik Darrenas Bentas yra mušęs daugiau įvarčių pirmose rungtynėse prie naujų trenerių.

Tiesa, Lesteriui šiek tiek šyptelėjo sėkmė, kadangi „Tottenham“ klubas turėjo daugiau šansų – smūgiavo į vartų plotą net 7 kartus, kai šeimininkai 3, turėjo ir kamuolio kontrolę tiek pirmajame, tiek antrame kėliniuose.

„Jie tiesiog visiškai kontroliavo rungtynes“, – sakė „Sky Sports“ apžvalgininkas Jamie Carragheris.

Gražiausias turo įvartis

Mateo Kovačičiaus („Manchester City“) smūgis į „Chelsea“ vartus.

Tvarkaraštis:

Šeš 09-14 Southampton 14 : 30 Manchester United
Šeš 09-14 Liverpool 17 : 00 Nottingham Forest
Šeš 09-14 Manchester City 17 : 00 Brentford
Šeš 09-14 Brighton & Hov… 17 : 00 Ipswich Town
Šeš 09-14 Fulham 17 : 00 West Ham United
Šeš 09-14 Crystal Palace 17 : 00 Leicester City
Šeš 09-14 Aston Villa 19 : 30 Everton
Šeš 09-14 AFC Bournemouth 22 : 00 Chelsea
Sek 09-15 Tottenham Hotspur 16 : 00 Arsenal
Sek 09-15 Wolverhampton … 18 : 30 Newcastle United

Turnyrinė lentelė:

# Komanda ŽR L LG P ĮĮ S T
1 Manchester City 3 3 0 0 9 2 +7 9
2 Liverpool 3 3 0 0 7 0 +7 9
3 Brighton & Hov… 3 2 1 0 6 2 +4 7
4 Arsenal 3 2 1 0 5 1 +4 7
5 Newcastle United 3 2 1 0 4 2 +2 7
6 Brentford 3 2 0 1 5 4 +1 6
7 Aston Villa 3 2 0 1 4 4 +0 6
8 AFC Bournemouth 3 1 2 0 5 4 +1 5
9 Nottingham Forest 3 1 2 0 3 2 +1 5
10 Tottenham Hotspur 3 1 1 1 6 3 +3 4
11 Chelsea 3 1 1 1 7 5 +2 4
12 Fulham 3 1 1 1 3 3 +0 4
13 West Ham United 3 1 0 2 4 5 -1 3
14 Manchester United 3 1 0 2 2 5 -3 3
15 Leicester City 3 0 1 2 3 5 -2 1
16 Crystal Palace 3 0 1 2 2 5 -3 1
17 Ipswich Town 3 0 1 2 2 7 -5 1
18 Wolverhampton … 3 0 1 2 3 9 -6 1
19 Southampton 3 0 0 3 1 5 -4 0
20 Everton 3 0 0 3 2 10 -8 0

  

info@sportas.lt

Naujienų portalo Sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų