Pasibaigęs. 08-14 19:00
A Lyga
Žalgiris
2
TransINVEST
0
08-16, 19:00
A Lyga
Hegelmann
-
Banga
-
08-17, 16:00
A Lyga
Kauno Žalgiris
-
Sūduva
-
08-17, 19:00
A Lyga
Sūduva
-
Kauno Žalgiris
-
08-18, 14:00
A Lyga
Panevėžys
-
TransINVEST
-
08-18, 16:00
A Lyga
Žalgiris
-
Džiugas
-
08-18, 18:25
A Lyga
Šiauliai
-
Dainava
-
08-23, 19:00
A Lyga
Džiugas
-
TransINVEST
-
08-24, 16:00
A Lyga
Banga
-
Šiauliai
-
08-24, 18:00
A Lyga
Hegelmann
-
Kauno Žalgiris
-
08-25, 16:00
A Lyga
Dainava
-
Panevėžys
-
08-25, 18:25
A Lyga
Sūduva
-
Žalgiris
-

Į Paryžių olimpinio medalio važiuojanti V.Andrulytė: „Konkurencija bus labai didelė“

Bogee Toth nuotr. | Organizatorių nuotr.

Bogee Toth nuotr. | Organizatorių nuotr.

 Tris olimpinius kelialapius iškovojusi, tačiau tik į antrąsias savo žaidynes išvykstanti Viktorija Andrulytė jaučiasi pasirengusi Paryžiaus olimpinių žaidynių buriavimo akvatorijai Marselyje.

„ILCA 6” klasės buriuotoja ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) alumnė savo olimpinį krikštą patyrė 2021-ųjų Tokijo olimpinėse žaidynėse, nors kelialapį buvo iškovojusi ir į 2016 metų Rio De Žaneiro olimpines žaidynes.

Visgi tada buvo nuspręsta Lietuvai skirtą vietą atiduoti tuo metu daugiau patirties turėjusiai buriuotojai Gintarei Volungevičiūtei-Scheidt.

Nors retkarčiais prisimena praleistą šansą dalyvauti dar vienose olimpinėse žaidynėse, dabar V. Andrulytė yra susikoncentravusi į Paryžių ir ten bandys siekti gyvenimo svajonės – olimpinio medalio.

„Marselyje visko gali būti, nes ten labai skirtingi vėjai, tai tikrai visos važiuojame siekti aukščiausio rezultato, – kalbėjo V. Andrulytė. – Labai įdomus bus ir laivynas – yra sportininkių, kurios šitoje klasėje buriuoja jau 20 metų, yra sportininkių, kurios jau turi olimpinius medalius ir siekia kartoti rezultatą. Konkurencija bus labai didelė, bet kartu ir džiaugiuosi, nes galėsiu išmėginti save tarp pasaulio geriausiųjų.“

Buriuotojos karjeros pasiekimai – įspūdingi. 2021 metais V. Andrulytė laimėjo pasaulio moterų čempionato bronzą, 2023 metais iškovojo pasaulio čempionės titulą „Apprentice“ grupėje, o dar šiemet – 2024-ųjų vasario 16-ąją – pelnė Europos čempionato sidabro medalį.

Bogee Toth nuotr. | Organizatorių nuotr.

Bogee Toth nuotr. | Organizatorių nuotr.

„Srovių ten būna mažiau, nebent ateina koks nors ciklonas ar kažkas panašaus, tuomet ji susidaro ir siekia iki 15 m/min greitį. Ji būna retai ir tikrai nėra sudėtinga. Marselis yra žavus tuo, kad ten visko gali būti – nuo visiško štilio iki labai stipraus vėjo mistralio. Banga irgi būna labai stipriai paveikta ateinančių vėjų – kartais ji ateina iš jūros, kartais vėjas pučia iš vienos pusės, o banga eina kampu. Tokiomis sąlygomis turi itin gerai stebėti aplinką ir prisitaikyti prie jos“, – Prancūzijoje laukiančias sąlygas komentavo LSU alumnė.

Plaukimai Marselio akvatorijoje, kur ir vyks Paryžiaus olimpinių žaidynių startai, nebus pirmasis V. Andrulytės karjeroje. Iki šiol lietuvė ten dalyvavo trijose varžybose, o dvejose iš jų buvo geriausiųjų penketuke – 2018 metų pasaulio taurės etape po fotofinišo liko ketvirtoje vietoje, o 2019 metais laimėjo aukso medalį.

„Man patogiausias būtų vidutinis vėjas, – akcentavo V. Andrulytė. – Pats Marselis istoriškai man yra labai palankus, suprantu, kas ten vyksta. Tik kitos didžiosios šalys turėjo daugiau galimybių ten treniruotis, ko aš, deja, neturėjau.“

Anot 2019 metais Kineziterapijos bakalauro diplomą atsiėmusios ir studijas Treniravimo sistemų magistro studijų programoje iki 2021-ųjų tęsusios V. Andrulytės, buvimas sportiškoje aplinkoje suteikė ne tik žinių ir patogias sąlygas treniruotis, bet ir disciplinos bei papildomos motyvacijos.

„Prie to, kur esu dabar, prisidėjo ne tik žinios, gautos LSU, bet ir puiki infrastruktūra, kuria naudojausi beveik šešerius metus, studijuodama ir bakalauro, ir magistro studijose. Beje, esu baigusi Kineziterapijos ir Treniravimo sistemų studijas, tad savo treniruočių programą su treneriu dėliojau pati, neprašydama jokios pagalbos“, – teigė LSU alumnė.

V. Andrulytė Paryžiaus olimpinėse žaidynėse startuos rugpjūčio 1 dieną. Plaukimai numatyti bent iki rugpjūčio 6-osios, tačiau su galimybe varžybas dėl blogo oro sąlygų perkelti ir į rugpjūčio 7–8 dienas.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų