Pasibaigęs. 07-03 04:00
Copa America
Kosta Rika
2
Paragvajus
1
Pasibaigęs. 07-03 04:00
Copa America
Brazilija
1
Kolumbija
1
Pasibaigė po baudinių. 07-05 04:00
Copa America
Argentina
2(1)
Ekvadoras
1(1)
Pasibaigė po pratęsimo. 07-05 19:00
EURO 2024
Ispanija
2(1)
Vokietija
1(1)
Pasibaigė po baudinių. 07-05 22:00
EURO 2024
Portugalija
0(0)
Prancūzija
1(0)
Pasibaigė po baudinių. Vakar 04:00
Copa America
Venesuela
1(1)
Kanada
2(1)
Pasibaigė po baudinių. Vakar 19:00
EURO 2024
Anglija
2(1)
Šveicarija
1(1)
Pasibaigęs. Vakar 22:00
EURO 2024
Nyderlandai
2
Turkija
1
Pasibaigęs. Šiandien 01:00
Copa America
Kolumbija
5
Panama
0
Pasibaigė po baudinių. Šiandien 04:00
Copa America
Urugvajus
1(0)
Brazilija
0(0)
07-09, 22:00
EURO 2024
Ispanija
-
Prancūzija
-
07-10, 03:00
Copa America
Argentina
-
Kanada
-

Į Paryžiaus olimpines žaidynes išlydėti buriuotojai V.Andrulytė ir R.Jasiūnas

Lietuvos buriuotojų sąjungos nuotr. | Organizatorių nuotr.

Lietuvos buriuotojų sąjungos nuotr. | Organizatorių nuotr.

 Šiandien, liepos 4 d., Lietuvos buriuotojų bendruomenė į Paryžiaus olimpines žaidynes išlydėjo du savo olimpiečius – Rytį Jasiūną ir Viktoriją Andrulytę. Sportininkams gero vėjo linkėjo tiek buriuotojų bendruomenės nariai, tiek ankstesnių olimpinių žaidynių dalyviai, tiek jaunieji buriuotojai.

„Kol kas tikrai daugiau džiaugsmo nei jaudulio. Tas palaikymas tiek iš buriuotojų bendruomenės, tiek iš sporto žurnalistų, tiek iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto labai džiugina. Tačiau neabejoju, kad artėjant startui to nerimo ir streso padaugės“, – dalinosi į išlydėjimą atvykęs Rytis Jasiūnas, kuris Lietuvai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse atstovaus IQFOIL burlenčių klasėje.

Tiek jis, tiek ILCA 6 jachtų klasėje Lietuvai atstovausianti Viktorija Andrulytė, pripažino, kad nors laiko iki pirmųjų startų liko nedaug, pasiruošimo tempai nestoja.

„Kol kas labai daug techninio pasiruošimo, visokių registracijų, formų užpildymo. Nuo liepos 12 d. jau skrendu į Marselį, tai tikiuosi, kad tada jau vieninteliai rūpesčiai bus pasiruošti laivą ir treniruotis. Grubiai tariant, ten treniruotėms turėsime dar apie 12 dienų, žinoma, jei oro sąlygos leis“, – dalinosi V. Andrulytė.

Lietuvos buriuotojų sąjungos nuotr. | Organizatorių nuotr.

Lietuvos buriuotojų sąjungos nuotr. | Organizatorių nuotr.

Ji tik nuvykusi į Marselį ir iki pirmųjų startų likus kiek daugiau nei savaitei gaus ir tą laivą, kuriuo lenktyniaus olimpinėse žaidynėse.

„Tikiuosi, kad organizatoriai pasistengė, kad laivai būtų kuo panašesni, nes nors jie visi vieno modelio, dažnai būna įvairiausių nedidelių nukrypimų, tad čia išlieka šiek tiek loterijos“,– dalinosi sportininkė.

Tuo tarpu R. Jasiūnas savo inventorių jau išbandė ir bent jau kol kas jaučiasi juo patenkintas.

„Mes buvom gavę keturis foilo (povandeninio sparno), keturis stiebo komplektus ir tris bures. Praktiškai visus juos išbandžiau ir jau išsirinkau, kuriais buriuosiu, beliko juos sudėti į visumą ir pažiūrėti, kaip buriuojasi su jais visais kartu“, – pasakoja R. Jasiūnas.

Tiesa, pasak jo, likusiomis dienomis treniruojantis Marselyje šiek tiek keisis jo treniruočių strategija – trumpės treniruočių laikas, tačiau didės intensyvumas. Taip pat, dėl saugumo, lauko dviratį sportininkui teks iškeisti į dviratį sporto salėje, kad sumažinti traumų riziką.

Išlydėjimo metu sportininkams nuo Lietuvos buriuotojų sąjungos buvo įteikti sėkmę nešantys gintariukai ir Lietuvos vėliavos. Išlydėjimo proga žodį tarė Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Raimundas Daubaras, olimpietis buriuotojas Rokas Milevičius. Išlydėti olimpiečių susirinkę jaunieji buriuotojai turėjo progą ne tik pabendrauti su R. Jasiūnu ir V. Andrulyte, bet ir gauti jų parašus ant savo buriuotojiškų marškinėlių. V. Andrulytė jauniesiems sporitninkams padovanojo ir olimpinius ženkliukus.

Rytis Jasiūnas Paryžiaus olimpinėse žaidynėse varžysis liepos 28-rugpjūčio 2 dienomis. Viktorijos Andrulytės lenktynės numatomos rugpjūčio 1-6 dienomis.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų
  • A LYGA
  • EURO 2024
  • TINKLINIS
  • EURO 2024 SPĖLIONĖ
  • DVIKOVOS
  • GERIAUSIŲ RINKIMAI
    • Žaidėjas
    • Rungtynės
    • Žaidėjas
  • PARYŽIAUS 2024 OLIMPIADA