Pasibaigęs. 07-03 04:00
Copa America
Kosta Rika
2
Paragvajus
1
Pasibaigęs. 07-03 04:00
Copa America
Brazilija
1
Kolumbija
1
Pasibaigė po baudinių. 07-05 04:00
Copa America
Argentina
2(1)
Ekvadoras
1(1)
Pasibaigė po pratęsimo. 07-05 19:00
EURO 2024
Ispanija
2(1)
Vokietija
1(1)
Pasibaigė po baudinių. 07-05 22:00
EURO 2024
Portugalija
0(0)
Prancūzija
1(0)
Pasibaigė po baudinių. Vakar 04:00
Copa America
Venesuela
1(1)
Kanada
2(1)
Pasibaigė po baudinių. Vakar 19:00
EURO 2024
Anglija
2(1)
Šveicarija
1(1)
Pasibaigęs. Vakar 22:00
EURO 2024
Nyderlandai
2
Turkija
1
Pasibaigęs. Šiandien 01:00
Copa America
Kolumbija
5
Panama
0
Pasibaigė po baudinių. Šiandien 04:00
Copa America
Urugvajus
1(0)
Brazilija
0(0)
07-09, 22:00
EURO 2024
Ispanija
-
Prancūzija
-
07-10, 03:00
Copa America
Argentina
-
Kanada
-

A lygos turo anonsas: paskutiniai išbandymai prieš Europą

Liviu Antalis ir Joelis Bopesu | Elvio Žaldario nuotr.

Liviu Antalis ir Joelis Bopesu | Elvio Žaldario nuotr.

„TOPsport A lygos“ 22-ajame ture nuo ketvirtadienio iki sekmadienio bus sužaisti penki mačai.

„Panevėžys“ – Kauno rajono „Hegelmann“. Liepos 4 dieną, 19 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:4, 0:2.

Panevėžiečiams tai bus paskutinė repeticija prieš debiutą Čempionų lygoje.

Po dviejų pergalių iš eilės „Panevėžys“ patyrė ne tokį dažną pralaimėjimą namuose prieš Gargždų „Bangą“. Stijno Vreveno kariauna po ilgos pertraukos atsispyrė nuo dviejų paskutinių čempionato vietų, tačiau nesėkmė praėjusią savaitę sugrąžino čempionus į 9-ąją poziciją turint 21 tašką. Tiesa, nugalėję namuose panevėžiečiai bent jau laikinai pakiltų į 6-ąją vietą. Vis dėlto siekti šios užduoties šeimininkams teks be diskvalifikuoto kapitono Lino Klimavičiaus, taip pat komandai jau kurį laiką nepadeda Ariagneris Smithas bei Kwadwo Asamoah.

„Hegelmann“ dvejų nelaimėtų rungtynių atkarpą nutraukė labai gražiu stiliumi. Mėlynai balti dar sykį nugalėjo Vilniaus „Žalgirį“ ir su 36 taškais labiau įsitvirtino 2-oje vietoje. Nuo 22-ojo turo Andriaus Skerlos kariaunai teks pradėti naują etapą – nė karto šiame sezone „TOPsport A lygoje“ nepakeistas Samuelis Odeoyibo buvo išpirktas ir tai komandai yra labai didelė netektis. Realu, kad į vidurio gynėjo poziciją pasislinks Vilius Armalas, o kairiajame krašte rungtyniaus „Panevėžį“ sykį šiemet jau nuskriaudęs Hugo Figueredo.

„Kauno Žalgiris“ – Vilniaus „Žalgiris“. Liepos 5 dieną, 18.30 val. Kaunas, Dariaus ir Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 0:1.

Mačą iš Dariaus ir Girėno stadiono transliuos LRT Plius kanalas.

Kauniečiai pirmame mače po rinktinių pertraukos susidūrė su traumų lavina ir vis dar jaučia to pasekmes. Vyr. trenerio Sauliaus Širmelio kariauna per pastarąsias penkerias rungtynes surinko 8 taškus ir penktadienio mačą pasitinka būdama trečia. Tiesa, du artimiausi susitikimai bus žaidžiami su „Žalgiriu“ bei „Panevėžiu“, tad nesėkmingi pasirodymai vėl gali nustumti „Kauno Žalgirį“ į turnyro lentelės vidurį. Laikinosios sostinės ekipos gretose debiutavo Fedoras Černychas, tačiau dėl diskvalifikacijos žaisti negalės Edvinas Kloniūnas.

„Žalgiriui“ tai irgi bus paskutinė dvikova prieš suomių iššūkį Konferencijų lygoje. Sostinės ekipa galėjo pasigirti net septyniomis pergalėmis iš eilės, tačiau gera serija nutrūko pralaimėjus „Hegelmann“. Nepaisant to, vilniečiai ir toliau artimiausius konkurentus lenkia dviženkliu taškų pranašumu. Vladimiro Čeburino kariauna šiemet minimaliais rezultatais laimėjo abejas tarpusavio rungtynes, tiesa, pratęsti pergalių seriją tarpusavio mačuose bus sunku – „Kauno Žalgiris“ solidžiai namuose rungtyniaujanti komanda.

FA „Šiauliai“ – Vilniaus rajono „TransINVEST“. Liepos 5 dieną, 19 val. Šiauliai, Šiaulių savivaldybės stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 3:1.

Penktadienį Saulės mieste susigrums dvi įsibėgėjančios ekipos.

Šiauliečiai ilgoką lygiųjų seriją paliko praeityje – reikšminga pergalė prieš „Kauno Žalgirį“ taip pat leido pakilti į 6-ąją vietą. Be to, vis gausėja FA „Šiauliai“ atsarginių žaidėjų gretos, o starto sudėtyje tarpusavio ryšius gludina nemažai praėjusio sezono lyderių. Gynyba po kelių prastų rungtynių vėl tapo produktyvesnė – Gustas Baliutavičius tris kartus iš eilės išlaikė vartus „sausus“. Pagrindiniame miesto stadione šiemet šiauliečiai nugalėjo tik „Kauno Žalgirį“, tai bus dar vienas bandymas pagaliau laimėti antrą kartą iš eilės.

Čempionato debiutantai kyla iš pelenų ir po trejų iš eilės laimėtų rungtynių namuose pakilo į 8-ąją vietą. Po pergalės Šiauliuose Aurimo Tamaliūno kariauna gali būti šešta. Sugrįžus į rikiuotę Ričardui Šveikauskui, pagerėjo rezultatai gynyboje, tačiau svečiuose „TransINVEST“ ekipa rungtyniauja nerezultatyviausiai tarp visų. Per beveik tris mėnesius išvykoje Vilniaus rajono atstovai nugalėjo tik Marijampolės „Sūduvą“, tiesa, vienas vizitas Šiauliuose jau buvo pergalingas.

Gargždų „Banga“ – Telšių „Džiugas“. Liepos 6 dieną, 19 val. Gargždai, Gargždų miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 1:1.

Abi komandos į kovą Gargžduose stos pergalingomis nuotaikomis.

„Banga“ per 20 mačų iškovojo 6 pergales ir net 3 iš jų buvo pasiektos prieš čempioną „Panevėžį“. Gargždiškiai su 26 taškais rikiuojasi penkti bei netrumpą laiką žais su tiesioginiais konkurentais, visgi, šiame sezone, palyginus su praėjusiu, tą daryti sekasi nekaip. Kitas palankesnis varžovas yra „TransINVEST“ klubas, o su kitais tarpusavio balansas yra neigiamas. Gargždų ekipa kiek papildė savo gretas po poros brazilų išvykimo – prie komandos taip pat prisijungė prieš tai Indijoje žaidęs portugalas Carlosas Lomba.

„Džiugas“ nutraukė ilgą nelaimėtų rungtynių seriją bei šiemet galutinai į šalį nustūmė „Bangos“ kompleksą. Andriaus Lipskio treniruojama komanda savo sąskaitoje turi 29 taškus, žengia ketvirta ir, palankiai susiklosčius aplinkybėms, gali vėl sugrįžti į 3-iąją vietą. Žemaitijos komanda nuo suolo į kovą jau meta Christianą Bella bei Davidą Brazao, galbūt kažkuris iš šių žaidėjų pasirodys starto sudėtyje, kadangi dėl diskvalifikacijos žaisti negalės Dominykas Kubilinskas.

Marijampolės „Sūduva“ – Alytaus DFK „Dainava“. Liepos 7 dieną, 18.25 val. Marijampolė, Marijampolės futbolo arenos stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 1:0.

Turą užbaigs nenuspėjama dvikova Marijampolės futbolo arenos stadione.

„Sūduva“ po rinktinių pertraukos demonstruoja prasčiausią formą – per penkerias rungtynes iškovotas tik vienas taškas, o gerai funkcionavusi gynyba tapo vienas prasčiausių čempionate. Marijampoliečiai turi 20 taškų bei žengia paskutiniai, tiesa, turi gana palankų artimiausių turų tvarkaraštį ir deficitas nuo artimiausių konkurentų yra minimalus. Sekmadienį teks žaisti be diskvalifikuoto Žygimanto Baltrūno, tačiau gretos pasipildys į rikiuotę grįžusiais žaidėjais. Namuose šiemet sūduviečiai yra nugalėję tik du kartus, trečiasis laimėjimas leistų visiškai priartėti prie Alytaus ekipos.

„Dainava“ taip pat yra viena iš tų „TOPsport A lygos“ komandų, kurios daugiau taškų surinko išvykose negu namų dvikovose. Vis dėlto per penkis pastaruosius susitikimus svečiuose nugalėta buvo tik „Banga“. Dzūkijos atstovai kol kas dar nėra pristatę nė vieno naujoko po to, kai buvo atsisveikinta su Ignu Kružiku bei Roku Rasimavičiumi. Nuo 2021 metų ekipos tik sykį sužaidė lygiosiomis, anksčiau sėkmingai rungtyniavo marijampoliečiai, tačiau „Dainava“ tarpusavio balansą po truputį gerina.

Dalyvauk EURO 2024 spėlionėje ir laimėk PlayStation 5 ir kitus prizus >>

A lyga

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų
  • EURO 2024
  • EURO 2024 SPĖLIONĖ
  • A LYGA
  • PARYŽIAUS 2024 OLIMPIADA
  • TINKLINIS
  • DVIKOVOS
  • GERIAUSIŲ RINKIMAI
    • Žaidėjas
    • Rungtynės
    • Žaidėjas